Защо ви е нужен уникален домакински текстил

Вашият дом е вашето убежище от напрежението и стреса на динамичния свят. В него вие вплитате разбирането си за спокойствие, представата си за комфорт, усещането си за уют. С обзавеждането му изразявате своя характер, индивидуалните си вкусове и пристрастия. Колкото по-самостоятелен и независим е човек, колкото по завършен е в своето развитие, толкова по-персонализиран е домът му и атмосферата в него.

Интериорният текстил като завършващ елемент в обзавеждането

Когато сте приключили с боядисването, облицовките и настилките, когато сте намерили най-доброто място за основните мебели, идва редът на домакинския текстил. Той трябва да довърши образа на дома, да му придаде топлота, да го оживи, да затвърди усещането за комфорт и уют. Функциите му произтичат от функциите на помещенията и зоните, за които е предназначен. Декоративните му задачи – от вече зададената линия на интериорния дизайн. 

Декоративната му стойност обаче зависи единствено от вашия естетически усет. Налага се да съчетаете пердетата, покривките за маса, декоративните възглавници с вече съществуващите дадености на обзаведеното жилище. Вашият избор се простира от масовото производство, през бутиковите серии, до произведения специално за вашето жилище домашен текстил.

Доколко интериорният текстил може да е уникален

Бабите ни бродираха не само карета, възглавнички и тишлайфери, но дори всеки плик за завивка. Украсяваха покривки за маса с дантели, апликираха готварските си престилки. Така осигуряваха на дома си неповторимост и вплитаха в него любовта си, самите себе си.

Днес повечето дами трудно ще намерят време за такава отдаденост. Но пък съвременните технологии позволяват създаване на индивидуални продукти според желанията и представите на всеки отделен клиент. Индустрията за производството не просто на изделия по поръчка, а на дизайнерски пердета, авторски декоративни възглавници или покривки за маса по собствен дизайн се разраства все повече.

Това означава, че можете да имате цяла колекция от домашен текстил с авторска визия, съобразена изцяло с вашите потребности – размери, колорит, включени части. Щампите се изработват с модерни цифрови машини и мастила, максимално безопасни за вас и за природата. Цветовете са трайни и устойчиви. Материите се поддържат лесно. Възможно е да бъде удовлетворено дори желанието ви за текстилни изделия в една единствена бройка – само за вас. Достатъчно е да се включите в проектирането им.

Защо да изберете уникален интериорен текстил

Защото той ви дава възможност да изразите максимално себе си. Помага ви да превърнете жилището си в свой дом, в свой свят. Навън трябва да се съобразявате с норми и правила, с очакванията на околните. На работа може би сте ограничени от корпоративен дрескод. Но у дома можете да развихрите фантазията си, да дадете простор на въображението си.

Закачете пердета по собствен дизайн с отпечатък на любимия ви пейзаж, цвете, снимка или текст. Повторете мотива на декоративните възглавници и възглавниците за под, на тишлайфера за легло и върху плика за завивката. Използвайте акценти от него върху покривки за маса.

Проявете своята креативност, когато избирате подарък. Поръчайте авторски шал или текстилно пано за стена с персонална щампа. Едва ли има човек, който да не остане трогнат от такова внимание. Нужна ви е още информация за това, как да поръчате своята колекция от уникален домашен текстил с арт принтове? Погледнете на нашия сайт!

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Още от блога

интериорни дизайни от анелия
Артисти

Представяме Ви – Анелия Новакова

Това е още една от статиите за нашите прекрасни артисти, художници, фотографи и като цяло.. Творци! Ние разчитаме изцяло на тяхната феноменална артистичност и креативност,

декоративни възглавници
Интериорен декор

Декоративни възглавници

Декоративни възглавници – Какво знаем за тях? Историческата поява на съвременните декоративни възглавнички може да се проследи векове назад, когато римляните удобно са сядали и