интериорен декор и текстил

Как желанието на потребителите за оригинални текстилни продукти породи цяла индустрия

Един от главните проблеми на текстилните изделия е, че милионите метри изтъкан плат предварително ги обричат на повторимост. Дори когато дрехата ви е изработена специално за вас от добър шивач с фантазия, рискът да срещнете дама с тоалет със същия десен никак не е малък. Да не говорим за разочарованието, след като сте положили сериозни усилия да направите дома си уникален, да видите пердета като вашите у приятелка или у съседите.

През последните години срещата на стремежа на потребителите към уникалност с дигиталните технологии и с все по-достъпния интернет с удивителна скорост променят статуквото. Появи се възможност за изделия с напълно персонализирана визия – примерно върху кухненската покривка за маса да е отпечатан ваш дизайн по рисунки на децата, върху пердетата – снимка на любимата ви роза в двора. При това всичко се случва лесно, просто и бързо, онлайн.

Текстил по поръчка

Няма нищо необичайно да си поръчате изработка на дрехи, спално бельо, декоративни възглавнички. Но сега вече можете да поръчате принтирането на самата материя, от която те ще бъдат изработени. При това ще бъде напечатан с избраната щампа само толкова плат, колкото ви е нужно – за една покривка, за 3 възглавнички или за една рокля.

Това е възможно благодарение на цифровите принтери, които правят печатането бързо и винаги с еднакво високо качество и трайност на цветовете. При тях няма необходимост от никаква допълнителна подготовка, която оскъпява печата при аналоговата техника и налага изработването на големи обеми платове с еднакъв десен. Вече и у нас се появяват фирми, които предлагат изработката на индивидуализиран интериорен текстил.

Вече и у нас се появяват фирми, които предлагат изработката на индивидуализиран интериорен текстил.

Персонализиран текстил за крайния потребител

Доставчиците му работят със свои художници и дизайнери. Поддържат сериозни библиотеки с колекции от различни дизайни. Избирате си модел, оформяте заявка – каква материя, с какъв дизайн и какво количество искате. Поръчката ви се изработва специално за вас. Изпращат ви я по куриер.

Но можете да използвате и собствен дизайн – рисунки, снимки, мотиви от шевици, надписи – всичко, каквото ви е на сърце. На сайта на производителя има ясни указания как трябва да е подготвен файла. Качвате го в съответното приложение.

Приложенията са интуитивни, с тях се работи лесно. Инструкциите са ясни и ръководят работата ви стъпка по стъпка. В реално време се вижда как би изглеждало вече отпечатаното парче плат. А ако сте избрали сайт, на който се предлагат дрехи, аксесоари, домакински текстил, торби, мешки  и други изделия, работите директно върху избрания модел. Накрая куриер ще ви донесе готовата поръчка. Тя се изпълнява средно от седмица до десетина дни.

За художници и дизайнери

Индивидуализираният текстил в малки серии изисква много богат набор от декори. Затова едно от най-важните звена е това на авторите на дизайни. Ангажираните художници получават широко поле за изява. Техните произведения достигат до много потребители в различни страни. За работата си получават отчисления от всяка продажба.

Възможности за разработка на ваша линия текстилни изделия

Практиката вече показва, че сайтовете (или по-скоро платформите) на най-активните производители на персонализиран текстил успешно се превръщат в центрове на цели бизнес общества. Те предлагат на всички, които имат идеи и желание, но не и ресурс за развитието на собствен бизнес, производство на уникални, наистина къси серии текстил и цели линии дрехи, покривки за маси, възглавници, пликове за завивки и т. н. Осигуряват изработката и брандирането на изделията със собствен етикет.

Накрая затварят кръга с възможността да направите онлайн магазин, в който да продавате продуктите си.

Така желанието да имате персонализиран домакински текстил, уникална дреха, вещи, които са само ваши и няма как да се повторят за друг, се оказва структурообразуващо за цяла нова индустрия, която набира скорост с всеки изминат ден. В същото време тя променя живота на мнозина, прави го по-пълен, по-смислен и по-успешен.

Сподели:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Още от блога

интериорни дизайни от анелия
Артисти

Представяме Ви – Анелия Новакова

Това е още една от статиите за нашите прекрасни артисти, художници, фотографи и като цяло.. Творци! Ние разчитаме изцяло на тяхната феноменална артистичност и креативност,

декоративни възглавници
Интериорен декор

Декоративни възглавници

Декоративни възглавници – Какво знаем за тях? Историческата поява на съвременните декоративни възглавнички може да се проследи векове назад, когато римляните удобно са сядали и